Evenement voor kennismakelaars

Kennis is een belangrijke randvoorwaarde voor innovatie en daarmee voor economische groei. Nieuwe producten, nieuwe diensten en nieuwe processen vereisen nieuwe kennis én onderzoek. Die kennis is ruim aanwezig binnen kennisinstellingen, zoals universiteiten, hogescholen en ook campussen. Maar die instellingen zijn niet gemakkelijk toegankelijk voor bedrijven die kennis zoeken. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven bij voorkeur kennis vergaren via hun persoonlijke netwerken en het inschakelen van experts. Whoknowswhat is een digitaal platform dat bedrijven in staat stelt om (innovatie)kennis op te sporen en met de juiste personen binnen de juiste kennisinstelling in contact te komen.

Een warm welkom voor de kennismakelaar

Om de match tussen bedrijf en kennis te maken maakt whoknowswhat gebruik van kennismakelaars. Mensen die in hun kennisinstelling beschikken over een groot netwerk en precies weten, of voor u uitzoeken, waar en bij wie u moet zijn. Wordt de juiste expert gevonden, dan worden beide partijen kosteloos in contact gebracht. Loopt de zoektocht naar de juiste expert onverhoopt spaak, dan verwijst de kennismakelaar door naar een collega-makelaar. Uitgangspunt: de kennismakelaar helpt u altijd verder. Kosteloos, persoonlijk, snel en adequaat.

Op vrijdag 22 april organiseert whoknowswhat een eerste evenement voor alle professionals die zichzelf beschouwen als kennismakelaar (valorisatie managers/business development managers/business liaisons/technology transfer professionals etc). De centrale vraag op dit evenement zal zijn:

“How can whoknowswhat create a community of knowledge brokers?”

video animatie

Dus werk je bij een universiteit, hogeschool, onderzoeksinstituut of campus én heb je duidelijk beeld van de kennis die je organisatie wil delen met het bedrijfsleven. Aarzel dan niet om je kosteloos in te schrijven voor het eerste kennismakelaars evenement georganiseerd door whoknowswhat.

Programma – 22 april:

10.30 – 10.45              Binnenkomst deelnemers
10.45- 11.15                 Whoknowswhat: why – what – how
11.15 – 12.15                 Jef Staes, keynote speaker over innovatie, cultuur en communities!
12.15 – 13.00               Lunch
13.00 – 15.00              Workshop: To build a knowledge brokers community?!
15.00 – 16.00              Informele netwerk mogelijkheid

Register here